Trein Groningen-Roodeschool rijdt maandag weer

De dienstregeling van de treinverbinding Groningen-Roodeschool wordt maandag 21 november hervat. Zo meldt vervoerder Arriva.

ProRail rondt in de zondagnacht de herstelwerkzaamheden aan het spoor af. Mochten de werkzaamheden toch nog uitlopen, dan zet Arriva bussen in tussen Groningen en Roodeschool. Via de website arriva.nl kunnen reizigers de meest actuele informatie krijgen.

Bij de botsing tussen de trein en een melktankwagen raakten vrijdagmiddag 18 passagiers gewond, waarvan er 11 naar een ziekenhuis zijn gebracht. De machinist bleef ongedeerd. Over de toedracht van het ongeval kan Arriva nog geen verdere mededelingen doen. Arriva-medewerkers hebben de persoonlijke bezittingen die passagiers noodgedwongen in de trein hebben moeten achterlaten, uit de trein gehaald, geregistreerd en opgeslagen. Eigenaren kunnen zich via het informatienummer 0800 0200746 melden.