Smullen met Sint Pannekoek en bijdragen aan een goed doel

nieuws
gehaakte pannenkoeken

Het is dinsdag Sint Pannekoek. Overal in het land smullen mensen van grote stapels pannenkoeken.

Het feest is dertig jaar geleden in het leven geroepen door striptekenaar Jan Kruis en het is een nieuwe traditie geworden. In Groningen wordt het feest gevierd in buurtcentra en in de Der Aa-kerk. Naast het smullen zijn er spelletjes en kunnen mensen een workshop striptekenen volgen. Bezoekers kunnen daarnaast ook een gesprekje voeren met iemand uit de ‘mensenbibliotheek’ van Vluchtelingenwerk Nederland.

Voor een pannenkoek mag een vrijwillige bijdrage worden betaald. De opbrengst gaat naar een goed doel: een cursus om vluchtelingen de Nederlandse taal te leren met behulp van stripverhalen. De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers die willen meehelpen. Meer informatie is te vinden via de website www.sintpannekoekgroningen.nl.