Schilderen roze hoekpand kostte 10.000 euro

nieuws
Foto Andor Heij

De kosten van het verven van het inmiddels roze hoekpand Grote Markt/Poelestraat bedragen €10.000. De exposure van deze actie is groot en daarom maatschappelijk verantwoord, zegt B&W.

Een reguliere advertentiecampagne, ondersteund door affiches, zou ook hebben gekund, maar is even kostbaar. Juist op deze plek acht het stadsbestuur de actie verantwoord. Het pand wordt tenslotte volgend voorjaar gesloopt en is bovendien zeer doelmatig vanuit de gewenste aandacht voor het project. De verf blijft op het pand zitten totdat het in voorjaar gesloopt gaat worden. Er is gekozen voor een verf op waterbasis, zo blijft de milieubelasting beperkt. Een vergunning was niet nodig vanwege de tijdelijkheid van de actie en de op handen zijnde sloop.

“Als het zou gaan om beschildering van blijvende aard op een pand dat niet wordt gesloopt dan zouden de schilderwerkzaamheden ernstig in strijd zijn met redelijke eisen van welstand,” zo schrijft het college in antwoord op vragen van Inge Jongman van de ChristenUnie.