Groninger Combinatie wint, maar SISSA verliest

sport

In de Meesterklasse van de Nederlandse schaakcompetitie heeft de Groninger Combinatie in de vierde ronde met 6,5-3,5 gewonnen uit tegen HWP Sas van Gent. SISSA verloor thuis met 4,5-5,5 van HMC Calder uit Den Bosch.

De Groninger Combinatie won de verre uitwedstrijd in Sas van Gent door overwinningen van Ernst, Werle, Schippers en Paulet.  Vijf partijen eindigden in remise en alleen Pel verloor zijn partij. Door dit resultaat blijft de Groninger Combinatie met 7 uit 4 duels op de tweede plaats staan, achter koploper de Kennemer Combinatie dat met 8 uit 4 nog geen punten heeft verspeeld.

SISSA had zich een prettiger jubileum kunnen wensen. De club bestaat namelijk 80 jaar. De wedstrijd tegen HMC Calder ging met het kleinst mogelijke verschil verloren. De broers Jorden en Lucas van Foreest wonnen net als Kollen hun partijen. Helaas gingen er vier partijen verloren en eindigden er drie remise. Door dit resultaat staat SISSA met 4 uit 4 in de middenmoot. Er volgen in de  Nederlandse schaakcompetitie nog vijf rondes.