GRID geeft wethouder 3.000 handtekeningen

nieuws

Het GRID Grafisch Museum overhandigt dinsdagmiddag een petitie met drieduizend handtekeningen aan wethouder Paul de Rook.

Afgelopen zomer werd bekend dat GRID de komende vier jaar geen structurele subsidie krijgt van de gemeente en provincie Groningen. Het besluit werd genomen tegen het advies van de Kunstraad in. Eind oktober kondigde wethouder Paul de Rook aan dat GRID het komende jaar een incidentele gemeentelijke subsidie van 20.000 euro krijgt. Toch blijft het museum in de gevarenzone.

Zonder de zekerheid van de door de Kunstraad geadviseerde 70.000 euro per jaar staat het voortbestaan van GRID op het spel. Directeur Fronique Oosterhof zal dinsdagavond tijdens de hoorzitting over de Cultuurnota opnieuw pleiten voor een structurele subsidie.