Eenmalig extra geld voor regionale omroepen

nieuws
foto: Roel Breet

De regionale omroepen krijgen volgend jaar toch extra geld van het rijk. Ze krijgen in totaal 17 miljoen euro om de opgelegde rijksbezuinigingen beter op te vangen.

Het rijk heeft de omroepen opgeroepen jaarlijks 17 miljoen te bezuinigen. Dat is zo’n 11 procent van hun budget. Het doel is, te komen tot meer samenwerking op gebied van inkoop en administratie, zonder dat dit ten koste gaat van de programmering en de journalistieke kwaliteit. Omdat de samenwerking erg traag verloop, geeft het rijk hen meer tijd. Omroepen die aanspraak willen maken op extra geld, moeten wél samenwerken met collega’s in andere regio’s.

RTV Noord heeft inmiddels aangekondigd, meer te gaan samenwerken met Omrop Fryslân, RTV Drenthe en RTV Oost, op gebied van techniek, financiën en commercie.

Deel dit artikel: