Bouw Lunettenhof gaat van start

nieuws

De bouw van Lunettenhof op het Europapark gaat van start. Wethouder Roeland van der Schaaf verrichtte vrijdag samen met architect Henk Scholten en de eerste koper van het project, Sjors van Geffen, de starthandeling.

Er komen 38 twee- en drielaagse woningen en 41 appartementen. De appartementen worden deels verhuurd, de rest is te koop.

Als de zuidelijke ringweg wordt aangepakt, wordt de wijk nog een stukje groener.

 

Deel dit artikel:

   1. En wat gaan deze ” sociale” huurwoningen dan kosten, Marc? De PvdArchitecten doet al jaren niets meer voor de laagstbetaalden!

   2. Er bestaan geen goedkope sociale huurwoningen meer. Onder de 400 euro is weinig te vinden of je moet in een tochtgat met huurkorting in de Westindische buurt of een container willen wonen. Deze nieuwe woningen zullen waarschijnlijk boven de 550 euro (voor de kleinste oppervlakte en dat is optimistisch ingeschat) tot het maximum om nog voor huursubsidie in aanmerking te komen zijn. Voor minder kan er simpelweg niet gebouwd worden.

   3. Een gemiddelde sociale huurwoning om te bouwen daarvan zijn de kosten plusminus 60 000 euro incl. bouwgrond en onderhoud voor de komende 30 jaar. Uitgaande van gestapelde 3-kamerwoning met woonkamer incl open keuken en 2 slaapkamers. Liefst een beetje ruim opgezet met een uitstekende isolatiepredicaat. Qua isolatiemateriaal en een paar bakstenen extra een uitstekende renderend rendement. Zodat je via het puntenstelsel de bewoners van deze sociale huurwoningen nog meer kan uitknijpen. Tel uit je winst.

    Bron; de jaarrapporten steekproefsgewijs van diverse woningcorporaties door het hele land.

  1. Conclusie: mensen die door domheid, luiheid, handicap, pure pech of een combinatie van deze factoren slechts een AOW-tje hebben, mogen op hun oude dag niet op een aardige plek wonen. Waar ze vroeger met lang punten sparen en dus veel geduld een leuke seniorenwoning konden krijgen

   PvdA? Op naar de nul zetels. (En daarna de PvdA swamp als de ROEZ aan het Zuiderdiep drainen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *