Anne Kuik definitief op verkiesbare plek

nieuws
foto: Gerhard Taatgen

Het Groningse raadslid Anne Kuik (29) is zaterdag op het landelijk partijcongres van het CDA officieel door de leden op een verkiesbare 11e plek gezet. Het kersverse kandidaat-kamerlid is gemotiveerd om aan de slag te gaan: “Ik heb ontzettend veel zin om me ook in Den Haag voor het CDA in te zetten.”

Naast Kuik staan er nog twee andere Groningers op de lijst. Oud-gedeputeerde Marc Jager staat op plek 48. De bekende Nederlandse kunstschilder Henk Helmantel uit Westeremden staat op plek 49.

Kuik heeft aangegeven te willen blijven wonen in Groningen. “Het nuchtere noorden is mijn thuisbasis. Ik vind het belangrijk om van dichtbij te weten en te voelen wat er in deze regio speelt.’ Op 15 maart volgend jaar mag Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In de peilingen staat het CDA momenteel op 17 zetels.