Gezin krijgt alsnog woning aangeboden

nieuws
foto: MindExpansi0n

Het gezin dat  op dit moment een bootje bewoont op het Paterswolsemeer krijgt alsnog een woning aangeboden.

Het gezin werd uit hun woning gezet nadat er een wietkwekerij was aangetroffen. Huurders die betrapt worden op thuisteelt belanden in de stad sinds 2006 op een zwarte lijst die hen ten minste twee jaar lang van alle sociale huurwoningen in de stad uitsluit. Daardoor woonde het gezin met drie kinderen al tien maanden in een bootje van opa. Maar woningbouwcorporaties in de stad mogen huurders nu niet langer urgentie weigeren als ze betrapt zijn op hennepteelt in huis. Dat heeft de voorzieningenrechter in Groningen bepaald.  De advocaat van het gezin had de zaak aanhangig gemaakt.

Kennelijk hebben in Groningen woningcorporaties de bevoegdheid te beslissen over urgentie, overweegt de rechter in de nog niet gepubliceerde uitspraak, maar nergens blijkt dat woningcorporaties ook de bevoegdheid hebben daarover regels vast te stellen. “Hier is duidelijk een fout gemaakt, die herstellen wij op korte termijn,” laat woordvoerder Niko Beets van de gemeente weten.

Deel dit artikel: