“Erken fouten in onderzoek vliegveld Eelde”

nieuws

De raads- en statenfracties van de betrokken gemeenten en provincies moeten fouten in de onderzoeken omtrent Groningen Airport Eelde erkennen. Dat vinden de jongerenorganisaties van GroenLinks, PvdA, D66 en Partij voor de Dieren.

Die fouten hebben grote invloed op de uitkomsten van de maatschappelijke kosten-baten analyse in die onderzoeken. De fracties moeten  beslissen om het vliegveld te sluiten of ermee door te gaan door tientallen miljoenen te investeren. De uitkomsten van de onderzoeken naar de toekomst van Eelde waren sterk in het voordeel van het scenario dat uitgaat van investeren.

Uit andere onderzoeken blijkt dat hier grote fouten zijn gemaakt. De jongerenorganisaties vinden dat voor- en tegenstanders gebaat zijn bij de juiste cijfers en dat de overheden de fouten moeten erkennen.

Deel dit artikel:

  1. Sowieso idioot, dat na de baanverlenging airport Eelde, politiek Den Haag vervolgens vrijwel direct zijn fiat gaf aan Lelystad om te mogen uitbreiden. Het heeft Airport Eelde onrendabel gemaakt. Alsook een flinke kras door de noordelijke economie.

  2. ja zeg dat goed mafklappers van vole, hun hoor je aleen maar als het slecht gaat met het vliegveld, maar als het goed gaat hoor je ze niet nou ik hoop dat eelde het red, zij willen maar 1 ding en dat is het vliegveld weg.

  3. We hebben in Nederland gewoon te veel vliegvelden. Maak 2 grote vliegvelden die rendabel zijn, ze leiden allemaal verlies. Kost de burger alleen maar geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *