Opa’s en oma’s ter ‘adoptie!’ in nieuwe app

nieuws

Een opa of oma ‘adopteren’ omdat je deze zelf niet hebt. Dit is het uitgangspunt van de nieuwe app Omapost, ontwikkeld door oud-studenten van de Rijksuniversiteit en Hanzehogeschool.

Met de app kunnen mensen die geen grootouders meer hebben of ze weinig meer zien met andere ouderen in contact komen. De oudere waarmee de grootouderloze in contact komt, is zelf eenzaam. Hiermee pakt Omapost een belangrijk maatschappelijk probleem aan: de eenzame ouderen.

Het gebruik van Omapost is simpel. Je stuurt in de app een online foto naar je ‘opa en oma’. Hierop krijgen zij een offline kaartje door de brievenbus. Op dat kaartje staat je persoonlijke boodschap en je telefoonnummer, zodat er ook gebeld en afgesproken kan worden. Meer informatie over de app is hier te vinden.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *