Karin Dekker wordt wethouder in Leek

nieuws

De politieke carrière van voormalig wethouder Karin Dekker (GroenLinks) krijgt mogelijk een vervolg. Als de raad instemt wordt ze wethouder in de gemeente Leek.

Dekker is onlangs door haar partij gevraagd om wethouder te worden in de gemeente in het Westerkwartier. In Leek moet ze Rien Honnef opvolgen, die in juli plotseling overleed tijdens een vakantie in Frankrijk. Dekker maakt binnenkort kennis met de raad, en zal daarna voorgedragen worden als wethouder.

De politica die in augustus 1960 geboren werd in Den Haag, was van 2002 tot 2012 wethouder in Groningen. Een groot deel van deze periode beheerde ze de portefeuille vervoer. Een portefeuille die haar uiteindelijk noodlottig werd, want na een conflict over de financiering voor de regiotram, moest ze noodgedwongen opstappen. Momenteel is Dekker directeur van Sinne kinderopvang in Leeuwarden.