Jongetje stapt in verkeerde Arriva-bus: chauffeur is ‘reddende engel’

Hij had de Qliner naar Borger moeten hebben, maar hij stapte in de bus naar Drachten. De chauffeur ontpopte zich echter als een reddende engel en bracht het jongetje naar huis.

Het jongetje, dat Abe heet, kwam er in Drachten achter dat hij niet op de goede plek was. De jongen had een aantal zware tassen bij zich, maar geen telefoon. De chauffeur van vervoersbedrijf Arriva nam de jongen mee terug naar Groningen, en trakteerde hem in het chauffeursonderkomen op frisdrank.

Uit het gesprek dat volgde bleek dat de jongen in Borger moest zijn, waarop de chauffeur hem naar het Drentse dorp heeft gebracht. “Ik weet niet wie je bent, maar je bent mijn held”, schreef de moeder van Abe korte daarna op Facebook. Het bericht ging viral, en binnen de korte keren was de buschauffeur gelokaliseerd.

“We hebben uitgebreid met hem aan de telefoon gezeten”, schrijft zijn moeder op Facebook. “De chauffeur vond het heel gewoon om goed voor anderen te zorgen. Maar hij vindt het super leuk dat zoveel mensen geraakt zijn door zijn vriendelijkheid.”