Stad deelt frisse blikjes uit

nieuws
Foto: Lesley Pietens

De gemeente gaat morgen 3000 van blikjes fris uitdelen. Op die manier promoot het stadsbestuur Fietsstad 050 onder de eerstejaars studenten die deelnemen aan de KEI-week.

Het onder de aandacht brengen van de Slimme Routes tussen Hoofdstation en Zernike campus is een van de doelen. De ‘slimme fietsers’ die morgenmiddag tijdens de KEI-sportmarkt gebruik maken van deze fietsroutes ontvangen een blikje frisdrank waarop informatie staat over de Slimme routes. Zo wil de gemeente studenten wijzen op de alternatieve en veilige fietsroutes van en naar Zernike campus. Wie gebruik maakt van deze fietsroutes hoeft minder vaak een autoweg over te steken. De Slimme Routes zijn aangegeven met speciale borden en met logo’s op de fietspaden.

De eerste Slimme Route volgt het Jaagpad langs het Reitdiep. Deze route is onlangs sterk verbeterd door betere en veiliger oversteek plaatsen. De tweede Slimme Route die loopt via  de Bessemoerstraat en Selwerd heeft dit jaar ook een upgrade gekregen,van de Bessemoerstraat is een fietsstraat is gemaakt.