Ruim 5000 bezwaren tegen concept gasbesluit Kamp

nieuws

Meer dan 5000 mensen hebben bezwaar aangetekend tegen het concept besluit van minister Kamp inzake de gaswinning in Groningen. Het initiatief van deze bezwaarprocedure ligt bij Milieudefensie. De bezwaren komen uit het hele land.

“Wij zijn blij dat ook zoveel niet-Groningers bezwaar maken tegen het voorstel van Kamp. Dat geeft aan dat de gaswinning in Groningen een probleem is van alle Nederlanders. Ook mensen die zelf niet direct lijden onder de aardbevingen, vinden het uit solidariteit met de gedupeerden én vanwege klimaatverandering niet langer acceptabel om het Groningse gasveld leeg te pompen en vervuilend gas te blijven verstoken.”, aldus Ike Teuling, campagneleider Energie van Milieudefensie.

Milieudefensie roept minister Kamp op met een plan te komen voor het snel volledig afbouwen van de gaswinning.