Recreatie stad lijdt niet onder slecht weer

De zomer heeft Nederland dit jaar nog niet echt verwend. Veel campings in de provincie Groningen zijn slecht bezet. Maar Camping Stadspark en de Oosterhaven in de stad hebben nog weinig te klagen.

Camping Stadspark heeft geen last van annuleringen of een vroegtijdig vertrek van gasten door het slechte weer. Het is vooral een doorgangscamping waar mensen uit alle streken van Europa en daarbuiten, voor een paar dagen neerstrijken. Ze gaan de stad Groningen bekijken en trekken dan weer door. Voor hen maakt het slechte weer weinig uit.

Dat geldt ook voor de Oosterhaven waar de schepen af en aan varen. Door het mindere zomerweer heeft een bezoek aan de stad de voorkeur boven het varen over rivieren en meren. De toeristen blijven nu vaak een paar dagen langer in de haven om de stad te verkennen. Zodra het weer verbetert vaart men in de vroege ochtend weer uit naar de volgende bestemming.

De weersverwachting voor morgen: meer zon! De bruggen zullen in dat geval vanaf een uur of negen opengaan en weer een flinke stoet boten uitgeleide doen.