Paul de Rook kwaad over korting subsidie Noorderslag

Wethouder Paul De Rook laat vanaf zijn vakantieadres weten: “Over de toekenningen van het fonds: terechte waardering voor Guy&Roni en Noorderzon. Maar het terugtrekken van de subsidie voor Eurosonic/Noorderslag is bijzonder zorgwekkend.”

“Ik kan niet overzien of we het festival in de huidige vorm kunnen handhaven. Het Festival is belangrijk voor profilering van Groningen (wij hebben er extra in geïnvesteerd). Maar ook voor het profiel van Nederland als Popland in Europa. Festivals in andere landen staan in de rij om het succes van Eurosonic/Noorderslag weg te kapen. Die festivals worden nu door het rijk in het zadel geholpen.” En over het rijkscultuurbeleid in het algemeen: “De woorden waren mooi maar de situatie in Noord-Nederland ziet er nu zelfs slechter uit dan na de cultuurnota van Halbe Zijlstra.”

Meer dan driekwart van al het cultuurgeld belandt in de Randstad. De regio’s (oost, zuid en noord) hebben het nakijken. Als de minister of de coalitie niet alsnog ingrijpt bij Prinsjesdag gaat cultureel Groningen een zware vier jaar tegemoet.”