Noorderzon dolgelukkig met oordeel fonds podiumkunsten

nieuws
Foto: Noorderzon Festival / Pierre Borasci

Noorderzon is dolgelukkig met de toekenning van 300.000 euro van het fonds podiumkunsten. De commissie prijst Noorderzon’s “grensoverschreidende keuzes.” 

Vandaag werd bekend welke landelijke festivals de volgende vier jaar kunnen rekenen op een bijdrage van het Fonds Podiumkunsten. Noorderzon kreeg een prachtige beoordeling en kan rekenen op de maximale jaarlijkse bijdrage voor de categorie ‘Festivals Groot’ à EUR 250.000 plus 50.000 voor het mogelijk maken van (internationale) coproducties. Dat betekent dat de lijn die in de afgelopen jaren  ingezet is voortgezet kan worden.”Wij zijn met name dolgelukkig met de manier waarop de beoordelingscommissie onze activiteiten en behaalde resultaten omschrijft.”aldus Noorderzon.

Het Jonge Harten en Eurosonic Noordeslag werden goed beoordeeld maar toch was er voor hun slecht nieuws. Zij kregen de aangevraagde subsidie niet. Er was 2,1 miljoen te verdelen en er was ruim vier zoveel aangevraagd

Noorderzon heeft samen met meer dan 35 festivals een federatie opgericht. De federatie wil een verhoging van het budget van 2,5 miljoen per jaar tot en met 2020, zij gaat met de Tweede Kamer in gesprek.