Jorden van Foreest verliest in de laatste ronde, Sipke Ernst gedeeld 2e

sport
Foto: flickr.com/photos/smoorenburg/

 De 17-jarige Jorden van Foreest verliest in de laatste ronde van het Hogeschool Zeeland schaaktoernooi van Sipke Ernst en blijft steken op 6 en een halve punt uit 9 partijen. Loek van Wely wint het toernooi met 262 deelnemers met 8 uit 9.

In de voorlaatste 8e ronde kwam Van Foreest niet verder dan remise tegen de Russische grootmeester Landa. Mede door dat resultaat had Loek van Wely voldoende aan remise in de laatste ronde om zijn acht achtervolgers achter zich te houden. Dat lukte tegen Oleksiyenko.

Jorden van Foreest speelde in de beslissende 9e ronde tegen een van zijn leermeesters, namelijk Sipke Ernst. De Friese grootmeester Ernst, woont al sinds zijn studie in de stad Groningen. Van Foreest heeft het vaak moeilijk tegen hem en dat bleek ook in deze partij. Met de witte stukken kreeg hij geen poot aan de grond en Ernst won de partij gedecideerd. Door dat resultaat eindigde Ernst op een gedeelde tweede plaats met zeven en een halve punt en Van Foreest werd gedeeld achtste met zes en een halve punt.