“Haren kan financiële problemen zelf oplossen”

nieuws
Foto: gemeente Haren - haren.nl

De financiële positie van Haren is zwak, maar dit vormt geen acuut probleem voor de toekomst van de gemeente. Dat meldt COELO, een onderzoeksbureau van de Rijksuniversiteit.

De provincie Groningen wil Haren laten fuseren met Groningen en Ten Boer. De belangrijke reden is het kwetsbare financiële perspectief van Haren. COELO onderzocht in opdracht van de Stichting Burgercomité Haren of de financiële positie van de gemeente inderdaad een goede reden vormt voor de gemeentelijke herindeling. Het antwoord is volgens COELO “nee”.

De financiële positie van Haren is niet uitzonderlijk, want er zijn veel gemeenten die er net zo voorstaan. Met voldoende politieke wil kan het probleem door de gemeente zelf worden opgelost, aldus het onderzoeksbureau.