“Mountainbike route op Suikerunie-terrein’

nieuws
Foto: Voormalige vloeivelden van de Suiker Unie - maps.google.nl

D66 wil een mountainbike route op het SuikerUnie-terrein. De partij wil onderzoeken of het terrein en de vloeivelden geschikt zijn voor zo’n route.

Volgens D66 moet Groningen als fietsstad ook iets aan de fietssport doen. Een MTB-route is een relatief voordelige en erg toegankelijke voorziening. Het past ook prima bij het beleid van de gemeente om de openbare ruimte geschikt te maken voor sport, aldus D66.

De partij vindt dat er ook gekeken moet worden of aansluiting bij de routes in de gemeente Noordenveld mogelijk is. In die buurgemeente worden tientallen kilometers MTB-route aangelegd. Groningen zou hier mooi op kunnen aansluiten, via bijvoorbeeld de Bruilweering en het Peizerdiep.

Deel dit artikel: