Kruisgrijper wel schuldig, geen straf

De 46-jarige Winsumer die verdacht werd van aanranding van journaliste Rosa Timmer is schuldig maar krijgt geen straf.

Vanwege alle media-aandacht vindt de rechter dat hij dat de man al genoeg is gestraft. Zijn baan, zijn relatie en zijn woning raakte hij  kwijt. Hij ziet zijn kinderen niet meer en zijn ouders hebben met hem gebroken.

Rosa Timmer was vorig jaar in een horecagelegenheid in de stad, toen ze in haar kruis werd getast. Ze gaf de man een klap en klaagde bij de beveiliging. Toen die niet direct in actie kwam, maakte ze een foto van haar belager en zette deze op Twitter. De Winsumer meldde zich later vrijwillig.

“Dat de kruisgrijper geen straf krijgt terwijl hij wel veroordeeld is goed zo. Het ging mij nooit om wraak,”  laat Rosa Timmer via Twitter weten.