Harenaars balen van gedwongen fusie

De Harenaars balen van een gedwongen fusie met de stad. Dat bleek gisteren tijdens een voorlichtingsavond in het Provinciehuis. De avond werd door zo’n  85 , voornamelijk mensen uit Haren, bezocht.

“Wat heeft het voor zin om te stemmen als de provincie de uitslag, bijna 75 % van de mensen wil Haren zelfstandig,  totaal negeert. Ik denk dat ik niet meer ga stemmen”zei een van de bewoners vertwijfeld. Volgens Haren’s Wethouder Michiel Verbeek stelt de provincie de financiën te negatief voor: “Zo slecht gaat het in Haren niet.” Haren werkt nu mee aan de fusiebesprekingen maar opteert nog steeds voor zelfstandigheid. Harenaars vrezen verlies van de groene zone en het dorpse karakter. Er klonk hoongelach toen er werd opgemerkt dat er in Haren een gemeentelijk loket zou blijven, indachtig de voorgenomen sluiting van het loket in Hoogkerk.

Volgens wethouder Ton Schroor blijft de groene long tussen de Stad en Haren onbebouwd en zal de gemeente altijd op enige manier in Haren aanwezig blijven. “Daar zullen we met  Haren afspraken over maken.”

Gedeputeerde Patrick Brouns liet weten dat de finaciele positie van Haren en de zogeheten bestuurskracht hem dwong om Haren te laten fuseren met Ten Boer Meerstad en Groningen.