Harenaars balen van gedwongen fusie

De Harenaars balen van een gedwongen fusie met de stad. Dat bleek gisteren tijdens een voorlichtingsavond in het Provinciehuis. De avond werd door zo’n  85 , voornamelijk mensen uit Haren, bezocht.

“Wat heeft het voor zin om te stemmen als de provincie de uitslag, bijna 75 % van de mensen wil Haren zelfstandig,  totaal negeert. Ik denk dat ik niet meer ga stemmen”zei een van de bewoners vertwijfeld. Volgens Haren’s Wethouder Michiel Verbeek stelt de provincie de financiën te negatief voor: “Zo slecht gaat het in Haren niet.” Haren werkt nu mee aan de fusiebesprekingen maar opteert nog steeds voor zelfstandigheid. Harenaars vrezen verlies van de groene zone en het dorpse karakter. Er klonk hoongelach toen er werd opgemerkt dat er in Haren een gemeentelijk loket zou blijven, indachtig de voorgenomen sluiting van het loket in Hoogkerk.

Volgens wethouder Ton Schroor blijft de groene long tussen de Stad en Haren onbebouwd en zal de gemeente altijd op enige manier in Haren aanwezig blijven. “Daar zullen we met  Haren afspraken over maken.”

Gedeputeerde Patrick Brouns liet weten dat de finaciele positie van Haren en de zogeheten bestuurskracht hem dwong om Haren te laten fuseren met Ten Boer Meerstad en Groningen.

 

 

Deel dit artikel:

  1. Die 75% komt van de burgerraadpleging. Toen het vorige college het besluit had genomen voor een fusie met Groningen te gaan is daarover een burgerraadpleging geweest. Dat ging echter niet over het zelfstandig doorgaan, maar om het onderzoeken of een fusie met Tynaarlo of een andere gemeente mogelijk was. Tynaarlo wou niet. De tegenstanders bedienen zich dus onterecht van deze uitslag. Een groot deel van de Harenaren ziet nu wel in dat een fusie met Groningen de enige overgebleven optie is. Zijn ze ook direct van hun ‘politici’ af en kan Gezond? Verstand haren fuseren met 100% Groningen. Kunnen we nog lachen :p

  2. Ik denk dat de meerderheid van de nieuwe gemeente (hoe gaat die eigenlijk heten? iemand ideeën ? ) prima met de fusie kan leven. Democratie is niet altijd de lokale overheid hun zin geven. Dan wordt Nederland onbestuurbaar.

  3. Eerst vonden ze in Haren dat zelfstandigheid geen optie was en toen vrijages met Tynaarlo niets opleverden bleek zelfstandigheid ineens wel een optie. Alles om maar te voorkomen dat Haren niet bij de Stad zou worden gevoegd.
    In alle opzichten is Haren zeer nauw verbonden aan de Stad. Heel logisch om Haren aan de Stad te voegen. Allerlei sentimenten en emoties vertroebelen de blik van een aantal schreeuwers. Ook zij zullen straks wennen aan de gedachte dat ze Stadjers zijn geworden.

  4. Ik baal ontzettend van Haren en Harenaars! Nergens zoveel gezeur en geouwehoer dan in Haren. Wat verbeeldt die kak bevolking zich wel? Moet er voor hun een uitzondering worden gemaakt? Overal in de provincie moet men herindelen, maar in Haren hebben ze de meest ridicule plannen, zoals geld inzamelen, met Tynaarlo e.d. Gauw de mond snoeren, geen voorlichtingsbijeenkomsten meer. Gewoon direct bij Groningen. Ze parasiteren toch altijd al op de stad. Ik stel voor, om voor Harenaars, die profiteren van stedelijke voorzieningen, extra belasten, b.v. theaterkaartjes voor Harenaars 100% verhogen. Ik wist het wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *