“Bushalte van de toekomst heeft WiFi en oplaadpunt voor telefoon”

23 Leerlingen van het Technasium van het Praedinius Gymnasium zijn de afgelopen periode druk bezig geweest met het ontwerpen van de bushalte van de toekomst. “Ik vond het erg leuk om te doen.”

“In maart kregen we de opdracht van de provincie om bushokjes te ontwerpen”, zegt docent Martijn Hoogeboom van het Gymnasium. “Onze leerlingen hebben vervolgens een onderzoek uitgevoerd hoe het huidige aanbod er uit ziet, en wat hier beter aan kan. Bij het ontwerpen hebben we ook gekeken naar de eisen van de provincie die duurzaamheid en veiligheid erg belangrijk vinden.”

Uiteindelijk resulteerde de opdracht in acht verschillende ideeën en maquettes die dinsdagmiddag gepresenteerd werden in het atrium op het provinciehuis. “Ik ben onder de indruk van de ontwerpen”, zegt gedeputeerde Fleur Gräper. “De leerlingen hebben erg goed hun best gedaan, en het is erg interessant om te zien waar ze mee komen. Zo blijkt dat er in alle acht ontwerpen WiFi naar voren komt, maar dat je er ook je telefoon kunt opladen. Daarnaast is het zit-meubilair erg belangrijk.”

Van de acht ontwerpen nomineerde Gräper er drie, waarbij de nummer één ook daadwerkelijk gebouwd gaat worden. Deze winnende bushalte is ontworpen door Peer, Joris en Emma en moet verrijzen in Meerstad. “Ik ben echt ontzettend blij”, zegt Emma. “Ik had dit niet verwacht, en ook heel tof dat dit echt gebouwd gaat worden.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *