Wethouder opent eerste ecoduct in stedelijk gebied

wijken
Foto: twitter.com/henk_tammens

Wethouder Mattias Gijsbertsen (GroenLinks) heeft dinsdagmiddag het ecoduct Meedenpad over de oostelijke ringweg geopend. Het ecoduct is het eerste in stedelijk gebied in ons land.

Het ecoduct is 7,5 meter breed waarbij er vier meter voor fietsers is gereserveerd en 3,5 meter voor dieren. De banen worden van elkaar geschieden door een haag van bottelrozen. De verwachting is dat het ecoduct in de toekomst door egels, hazen, reeën en vossen gebruikt gaat worden.

Volgens de wethouder zorgt het ecologisch groenbeheer er in de gemeente voor dat steeds meer diersoorten zich thuis voelen in de stad. Om dat alles in goede banen te leiden worden op verschillende plekken groene corridors aangelegd waarlangs de dieren kunnen trekken.

Tijdens de opening werd ook een informatiepaneel onthuld. Op het interactieve paneel kunnen geïnteresseerden zelf de diersporen verzamelen en analyseren welk dier er die nacht of dag het ecoduct is gepasseerd.

Deel dit artikel: