Leerlingen Van Lieflandschool strijden om titel

Door leerlingen van de Van Lieflandschool werd er vanmiddag gestreden om de voetbalbeker op sportpark Zernike. Dit tijdens een toernooi georganiseerd door Studentendesk van het Rode Kruis Groningen  in samenwerking met Forward en de Van Lieflandschool.

De Van Lieflandschool biedt speciaal onderwijs voor kinderen tussen de 10 en 20 jaar. Zeven klassenteams deden vanmiddag mee met het toernooi. De organisatie vindt het belangrijk dat ook deze doelgroep de aandacht krijgt die ze verdienen. Daarnaast heeft de samenwerking met de studenten ook een positieve invloed op de leerlingen.

Naast sport was er ook ruimte voor spel. Leerlingen kregen vragen over hoe ze moeten handelen bij ongelukken tijdens sportevenementen. Op deze manier wil de organisatie de scholieren niet alleen een leuke dag bezorgen, maar ook wat bijbrengen.

Uiteindelijk is het rode team er met de beker vandoor gegaan. Volgend jaar hoopt de organisatie weer een voetbaltoernooi te organiseren voor de Van Lieflandschool.