Brandweer met man en macht bezig om paard te redden

Drie brandweerwagens en zo’n twaalf brandweerlieden kwamen er aan te pas om maandagmiddag een paard uit een sloot aan de Iepenlaan in de wijk Selwerd te redden.

De melding van een paard te water kwam rond 15.00 uur binnen op de meldkamer. Voorbijgangers zagen dat het paard niet meer op eigen kracht uit de sloot wist te komen. Een bluswagen en de duikongevallenwagen van de Groninger brandweer werden ter plaatse gestuurd. De brandweerlieden probeerden door middel van een brandweerslang die om het lijf van het paard was aangebracht, het dier uit het water te trekken.

Toen dit niet lukte werd ook de hulpverleningswagen ter plaatse gevraagd. Op deze wagen zit een kraan waarmee het dier uit het water getakeld kon worden. Voor zover bekend is het paard niet gewond geraakt. Het dier is na de reddingsactie herenigd met de rest van de kudde.

Foto: Raymond Bos - groningsnieuws.nl
Foto: Raymond Bos – groningsnieuws.nl
Foto: Raymond Bos - groningsnieuws.nl
Foto: Raymond Bos – groningsnieuws.nl