Bewoners Sledemennerstraat vrezen te hoge bebouwing

In de Sledemennerstraat zijn plannen voor nieuwbouw, maar liefst 12 meter hoog. De bewoners zijn er fel op tegen.

Op deze plek stond eerst een garage en twee woonhuizen. Nu komen er 27 appartementen en op de begane grond een parkeergarage. Bewoners vrezen overlast door studenten en de speelplaats zou in de schaduw komen te liggen. De wethouder verwijst de bewoners naar de projectontwikkelaar. Precies een week geelden berichte OOG ook al over te hoge bebouwing in de Tuinbouwdwarsstraat, ook daar moet overleg mer de ontwikkelaar uitkomst bieden.

Bewoners hopen toch op steun van de gemeente Groningen en dat de projectontwikkelaar aan de wensen van de bewoners tegemoet wil komen.

Deel dit artikel:

  1. Er zijn meerdere gebouwen met 4 lagen in de Sledemennerstraat. Het gebouw er tegenover heeft er zelfs 5 (met de zolderverdieping er bij) Ik geef ze dus weinig kans.

  2. Volgens het vigerende bestemmingsplan “Binnenstad” (vastgesteld op 26-11-2014, in te zien op ruimtelijkeplannen.nl) is de maatvoering voor deze plek qua goothoogte maximaal 8 meter en de maximale bouwhoogte (nokhoogte) 12 meter. Volgens deze voorschriften zijn dus 2 bouwlagen plus een kap inpasbaar. Als de ontwikkelaar zich daaraan houdt is er weinig aan de hand.

  3. Het kan zijn dat mensen de straat niet de moeite waard vinden, dat kan, om deze dan maar te transformeren tot smalle donkere steeg is het andere uiterste. Er bestaat zoiets als een fatsoenlijke ruimtelijke ordening, dat heeft niet veel met zeurende omwonenden te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *