Theater te Water speelt ‘Hooggeëerd Publiek’

Vrijdagavond is de première van ‘Hooggeëerd Publiek,’  het begin van de laatste zomertournee van Theater te Water. Het schip ligt aan het Hoge der A. Het is een verhaal over per schip rondreizende komedianten en kermisklanten.

Schepen waaruit draaimolens tevoorschijn kwamen of de kop van Jut en exotische dieren als een papegaai of een aapje. Aan de wal bouwden zij hun tenten op. En zo vormden zij de kermis van het dorp, een eeuwenoude traditie. Met de voorstelling ‘Hooggeëerd publiek’ sluit Theater te Water een trektocht van vijfendertig jaren door Noord Nederland af. Nog een keer naar de dorpen met de laatste zomervoorstelling.Over een groepje kermisklanten en het geploeter met hun schip. Over perikelen rondom de aap Jocco, die kunstjes kan. En over de concurrent ‘Beestenspul’ die een echte panter heeft. En natuurlijk over de liefde, en jaloezie….

Na de zomertournee de allerlaatste voorstelling van Theater te Water eind dit jaar in de schouwburg in Assen en Groningen.
Over het Sjakie Spierhuis een rusthuis voor Theater te Water artiesten. Het doek voor Theater te Water valt dan definitief op 4 december in de stadsschouwburg.