Stort vloer Forum van start

Vanmorgen om 08.00 uur werd een begin gemaakt met de stort van de nieuwe vloer van het Groninger Forum. De hele dag rijden betonwagens af en aan zo’n 30 in totaal. Het gaat om zo’n 300 kuub beton.De stort duurt dan ook de hele dag.

De oude vloer is vorig jaar gesloopt omdat het nieuwe gebouw aardbevingsbestendig gemaakt moest worden. Vanwege het risico op aardbevingen heeft aannemer BAM de afgelopen tijd de muren van de parkeergarage verstevigd en de pilaren dikker gemaakt. Nu wordt een nieuwe vloer gestort dikker en andere wapening.

Als de vloer af is komen de eerste wanden .Per verdieping kost dat zo’n 4 A 5 weken, over ruim een jaar is het hoogste punt bereikt.Het Groninger Forum moet eind 2018 of begin 2019 klaar zijn.

Deel dit artikel:

 1. er wordt zoveel over dit gebouw geschreven(nu ook alles over het beton, de pilaren en de wapening) dat het haast wel het middelpunt van de wereld moet zijn en dan is er eigenlijk nog helemaal niks gebeurd. kan je nagaan wat een spetterende culturele opleving dit alles gaat opleveren. de landelijke aanzuigende werking zal fenomenaal zijn.

 2. HET MONSTRUM slurpt geld op verschillende manieren.
  Marc is blij dat het weer de lucht in gaat met het gedrocht.
  ik ook, maar dan wel volgens de instelling van Jan van Speyk.

   1. MarcS,
    het pleintje voor HET MONSTRUM is te klein om er succesvol op te kunnen landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *