Onderzoek drugshandel levert 13 arrestaties op

De politie is dinsdag in de stad en provincie Groningen bezig met een onderzoek naar georganiseerde criminaliteit. De politie zoekt op 19 verschillende locaties, waaronder 17 woningen.

Tot nu toe zijn dertien personen aangehouden voor deelname aan een criminele organisatie, witwassen en hennephandel, -teelt en -export. Ook zijn er al zeven hennepkwekerijen en één drogerij aangetroffen. Er wordt gebruik gemaakt van geld- en drugshonden.

De politie begon eind vorig jaar met de voorbereidingen van het onderzoek. Dat gebeurde met behulp van informatie uit andere onderzoeken, een DNA-hit, anonieme meldingen en informatie van energieleveranciers. Daarbij kwam een crimineel netwerk aan het licht.

Deel dit artikel:

 1. Gefeliciteerd dames en heren politie, achter hun rug om werden er al weer nieuwe kwekerijen op gezet. De oplossing, legaliseren, scheelt een hoop gedoe, als iemand wil gebruiken komt men er toch wel aan. De politie word kapot bezuinigd, dus stop dan maar met deze onzin.

  1. Als je wietteelt legaliseert betekent dat ALLES aan die productie legaal moet, denk aan:
   – Alleen locaties/panden gebruiken waar je mag telen (denk aan brandveiligheid, overlast, e.d.), dus geen woonhuizen en afgetrapte panden op industrieterreinen. Waarschijnlijk moet je een vergunning aanvragen bij de gemeente, waar je dan uiteraard voor moet betalen. Daarnaast zijn de locaties duurder, en moet je waarschijnlijk allerlei veiligheidsinstallaties gaan aanleggen, wat nu allemaal niet hoeft.
   – Betalen voor de stroom die je gebruikt
   – Afdragen van diverse belastingen, inclusief BTW (en dus ook een administratie/boekhouding bijhouden).

   Denk je dat de mensen die nu in het criminele circuit illegaal wiet kweken daar zin in hebben? Bovenstaande dingen kosten bakken met geld, daar gaat je winstmarge!

   Begrijp me niet verkeerd: ik ben helemaal voor legalisering van wietteelt, maar dat gaat niet betekenen dat er geen illegale teelt meer gaat plaatsvinden. Veel criminelen die nu illegaal wiet telen zullen dat blijven doen, en dan met name voor de export naar het buitenland.

 2. Ze zijn weer bij het (nu voormalige, ze zijn verhuisd naar de Stettinweg) pand aan de Koningsweg van Stuur Autoverhuur geweest, waar eerder Reinders Vastgoed (Reinders beheer BV) ook zat. Het vastgoedbedrijf dat (oh we wisten nergens van dat waren de huurders) een aantal wietplantagepanden in beheer had. (Inmiddels geeft hun website een melding dat het een aanvalssite is. Het lijkt er dus op de Reinders Beheer BV niet meer actief is, waar het vastgoed nu is onder gebracht? Vast een andere BV. Er was daar trouwens ook een Polenhotel (aan de Koningsweg in het zelfde pand. Weet niet of dat er nu nog zit, maar zouden die polen misschien actief zijn geweest in de wietoogst/Plantagebouw?, lekker makkelijk, polen praten er niet over met Nederlanders en hun familie zit ver weg en ze zijn goedkoop :p).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *