Martiniplaza in het teken van grote 112-dag

Martiniplaza staat komende zaterdag in het teken van een grote 112-dag. De dag wordt georganiseerd door de medewerkers van de website 112groningen.nl. De calamiteitenwebsite bestaat deze maand 12,5 jaar.

“Het was eerst de bedoeling om er een klein feest van te maken, in de open lucht, ergens in de provincie”, vertelt oprichter en eigenaar Martin Nuver. “Maar het is een beetje uit de hand gelopen. Toen 112-instanties lucht kregen van onze jubileum-dag meldde iedereen zich aan. En daarom hebben we maar besloten om een grote 112-dag te organiseren in Martiniplaza.”

Op de dag zullen er verschillende demonstraties te zien zijn van de hulpdiensten, is er een veiligheidsmarkt waar informatie te verkrijgen is, en is er live-muziek. Ook OOG TV zal aanwezig zijn, waarbij er door middel van een spel kaarten gewonnen kunnen voor de TT in Assen. De dag begint om 10.00 uur.