Jeugd Be Quick 1887 slagader naar top amateurvoetbal

“De jeugd van Be Quick 1887 is de slagader naar de top van het amateurvoetbal.” Zo typeert algeheel bestuurslid Dick Osinga de jeugdopleiding van de Groninger hoofdklasser.

Be Quick kreeg afgelopen vrijdag op het VVON trainerscongres in Zwolle de Rinus Michels Award. Dat is de hoogste onderscheiding voor het jeugdvoetbal in Nederland.

Alle jeugdelftallen, waaronder zelfs 2e teams, spelen op landelijk niveau. Be Quick, met Osinga als een van de motoren, heeft bewust ingezet op een goede jeugdopleiding, die jaarlijks 110 duizend euro kost.

Sinds 1987 is Be Quick al bezig met de jeugd naar een hoger plan te tillen. Maar tien jaar geleden werd er nog harder aan getrokken toen Be Quick een stabiele hoofdklasser werd, toen nog het hoogste amateurniveau in Nederland. De club wilde op dat niveau blijven.

Ook dit jaar boekte de jeugd van Be Quick weer de nodige successen. De A1 speelt nacompetitie voor promotie naar de eerste divisie. En de D1 staat op de rand van het kampioenschap van de tweede divisie en dus promotie naar de eerste divisie.