Dieven stelen maandomzet Klusbus: “dit is ontzettend zuur”

De Klusbus is afgelopen weekend het doelwit geweest van inbrekers. Bij de inbraak is de maandomzet over de maand april meegenomen.

“Dit is ontzettend zuur”, zegt begeleider Erik Knol. “We hebben hard gewerkt voor onze centjes en dat is nu allemaal weg.” Bij de inbraak werd een raam van een kantoor aan diggelen gegooid, waarna de geldlade leeggeroofd werd. “Het lijkt er op dat de inbrekers wisten waar ze moesten zijn. De deur van de kantine werd ook geforceerd, maar alle andere gebouwen op het terrein hebben de dieven links laten liggen.”

Stichting De Klusbus werd vijf jaar geleden opgezet om mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt werkervaring op te laten doen. “Dit gebeurt door ze klusjes bij mensen thuis te laten doen, maar ook door ze hier op het terrein bloemen en planten te laten kweken, en door eigen gemaakte producten te verkopen aan het publiek.”

Knol hoopt op een goede afloop. “We hebben uiteraard aangifte gedaan bij de politie, die ondertussen ook vingerafdrukken van de dader veilig gesteld hebben. Maar het zou misschien nog beter zijn als de dader berouw krijgt. Hij of zij zou bijvoorbeeld het geld terug kunnen brengen in een envelop en in onze brievenbus stoppen. We hoeven echt niet te weten wie het gedaan heeft, maar ze zouden er wel heel blij van worden.”