Spectaculaire overstap in stadhuis

Op het stadhuis gaat het gerucht dat wethouder Joost van Keulen een overstap maakt van de VVD naar de PvdA.

Van Keulen staat bekend als een linkse liberaal. Er is een foto opgedoken waarop de wethouder voor het kantoor van de PvdA in de Gelkingestraat staat, met een PvdA ballon en folders in zijn hand. Sabine Koebrugge de fractievoorzitter van de VVD wil de zaak eerst intern bespreken voor dat zij commentaar geeft. Volgens collega-wethouder Paul de Rook is er niks aan de hand: “We zijn met vijf begonnen en zijn nog steeds met zijn vijven.” Roeland van der Schaaf zegt: “We zijn blij met elk nieuw lid en ik blijf politiek leider van de partij. De stad is gewend aan twee PvdA wethouders.” Van Keulen, met rode stropdas geeft als commentaar: “Ik vind het niet leuk dat u dit doet!”

De bodes op het stadhuis hebben het naambordje van de wethouder al aangepast aan zijn nieuwe politieke voorkeur.