Kunst Kids Dag inspireert leerlingen Wessel Gansfort

Voor de brugklasleerlingen van het CSG Wessel Gansfort stond er donderdag een bijzondere uitdaging op het programma: kennismaken met onbekende culturele facetten. “Ik vind het wel heel tof om dit te doen.”

“We zijn als school een zogenaamde cultuur- profielschool”, zegt docent Yta Holwerda. “Dit betekent dat we onze leerlingen meer dan op andere scholen in contact willen brengen met cultuur en culturele uitingen. Dit doen we bijvoorbeeld vandaag op onze Kunst Kids Dag. We bieden workshops aan als drama, dansen, het maken van een masker of het componeren van je eigen popnummer.”

“Ik vind dit heel erg leuk”, zegt Niels. De tiener volgt de workshop dansen. “In het begin was het best wel een beetje spannend omdat iedereen heel erg naar je kijkt, maar op een gegeven moment vergeet je dat.” Ook Thijs is enthousiast. Hij is bezig om met een paraplu en een kabel een bliksemafleider te maken. “Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn.” Vanwege het succes zal er volgend jaar opnieuw een Kunst Kids Dag gehouden worden.