Wijkraad Selwerd stapt naar ombudsman

nieuws
Foto: Emma Westers

De wijkraad van Selwerd stapt naar de ombudsman. Zij is verbolgen over de aangifte van het stadsbestuur tegen de wijkraad. B&W deden aangifte tegen de wijkraad wegens verduistering.

“Wij eisen excuses in het openbaar, het liefst van de wijkwethouder. Daarbij zijn we bereid om ook openbaar, wat ons betreft op hetzelfde moment, financiële verantwoording af te leggen over de keuzes die we hebben gemaakt.” aldus de wijkraad in een schrijven aan de gemeente.

De wijkraad liet eerder weten te stoppen en ook geen ledenvergadering meer uit te schrijven. Uit een gemeentelijk onderzoek bleek dat er geen boekhouding was gevoerd en er zijn met de rekening van de wijkraad privé-uitgaven gedaan. De gegeven verklaringen overtuigden het stadsbestuur niet.

 

Deel dit artikel: