“Straftraining” voor FC Groningen na nederlaag tegen PSV

FC Groningen wist zaterdagavond in een uitverkochte Euroborg geen goede wedstrijd neer te zetten. FC Groningen verloor met 3-0 van koploper PSV. Voor trainer Erwin van de Looi is dat de aanleiding om zondag een extra training in te lassen.

door Liesanne de Haan

Tegenstander PSV opende in de beginfase al gelijk het vuur met in de zevende minuut een treffer van Jetro Willems. In de tweede helft zat er weinig overtuiging in het spel van de FC. De Groningers moesten dit dan ook bekopen met nog twee tegentreffers van respectievelijk Pröpper en Locadia. De Eindhovenaren namen de drie punten mee naar Eindhoven en lieten FC Groningen achter met lege handen.

Trainer Erwin van de Looi vond zijn ploeg de laatste 40 minuten Groningen onwaardig voetballen en betitelde de tweede helft tegen PSV als één van de slechtste helften van FC Groningen dit seizoen. Eén van de maatregelen is een extra training morgen. “Als je kijkt naar het vertoonde spel vind ik niet dat je een vrije dag verdiend”

Hedwiges Maduro gaf na de wedstrijd aan zich machteloos te voelen. “Op een gegeven moment krijg je wel het idee dat sommige jongens de moed hebben opgegeven”. Ondanks de 4 nederlagen op rij gaat Maduro wel vol vertrouwen richting de volgende wedstrijd tegen Exelsior. “We hebben genoeg kwaliteit in het team om daar drie punten te pakken.”

Mimoun Mahi kon na een lange blessure periode zijn rentree maken tegen PSV. “ik voel me fit en had ook het gevoel lekker in het spel te zitten”  De eindstand is ook voor Mahi een enorme klap. “Je kan op een mooiere manier je rentree maken”.