SP baalt van wethouder Schroor

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk eist dat de gemeente Groningen de chaos en onrust in de thuiszorg stopt. “Wethouder Schroor moet nu ingrijpen om rust en zekerheid te bieden.”

Woensdag werd duidelijk dat na het faillissement van TSN Thuiszorg BV, TSN Begeleiding BV ook surseance van betaling heeft aangevraagd. “Honderden thuiszorgwerkers en honderden cliënten zitten al maanden in onzekerheid, het is de hoogste tijd dat het stadsbestuur ingrijpt en zekerheid gaat bieden aan thuiszorgwerkers en cliënten. De gemeente kan een personeels BV oprichten, alsnog ingaan op het bod van Buurtzorg of een eigen thuiszorgorganisatie oprichten. Op die manier houden thuiszorgwerkers hun baan en cliënten hun vertrouwde hulp”, aldus SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk.

Het failliete TSN Thuiszorg liet haar werk overnemen door TSN begeleiding. Dit leidde er begin dit jaar al toe dat ruim 150 Stadjers weken geen thuiszorg meer kregen. “Nu dreigen de problemen nog groter te worden als er niet ingegrepen wordt” zegt fractievoorzitter Jimmy Dijk.

Staatssecretaris Martin van Rijn heeft woensdag  een oproep gedaan aan wethouders die na het faillissement van TSN nog knopen moeten doorhakken. Van Rijn drong er op aan ‘de juiste beslissingen te nemen over continuïteit van hulp, behoud van banen en fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden’.