“Inhijsen nieuw fietsecoduct gaat voorspoedig”

nieuws
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

Het inhijsen van het nieuwe fietsecoduct ter hoogte van het Alfa College aan de oostelijke ringweg gaat voorspoedig. “We verwachten dat de brug rond 14.00 uur op zijn plek ligt.”

Vanwege de werkzaamheden is de oostelijke ringweg sinds vrijdagavond 19.00 uur afgesloten. Kraanmachines zijn bezig om het fietsecoduct ter hoogte van het Meedenpad in te rijden en in te hijsen. “Het gaat ontzettend goed”, zegt woordvoerder Marie-Lou Gregoire van de provincie. “Het gaat ook sneller dan de vorige keer. We verwachten dat de brug straks rond twee uur op zijn plek ligt.” Omdat de werkzaamheden spectaculair zijn, en de weersomstandigheden ideaal zijn, zijn er veel toeschouwers aanwezig. Ondanks dat de afsluiting van tevoren werd aangekondigd, ontstonden er zaterdagochtend toch files rondom de Oostelijke Ringweg.

Het fietsecoduct kan in de toekomst behalve door fietsers ook door dieren gebruikt worden, die dankzij de brug veilig de ringweg over kunnen steken. De werkzaamheden moeten maandagochtend om 06.00 uur afgerond zijn, waarna de weg weer open gaat voor het verkeer.

Foto: Marie-Lou Gregoire
Foto: Marie-Lou Gregoire
Deel dit artikel: