Referendum kost Stad honderdduizend euro

Het referendum over het verdrag met de Oekraïne dat Geen peil heeft afgedwongen gaat de stad honderdduizend euro gaat kosten.

Het referendum kost waarschijnlijk totaal 444 duizend euro, daar van krijgt de stad dan 344 duizend terug van het rijk. Het stadsbestuur gaat nog in gesprek met de minister over de kwestie. Er worden voor het referendum 124 stembureaus ingezet. Voor de verkiezingen van Provinciale Staten vorig jaar, waren in de stad 140 stembureaus geopend. Er zullen in de stad geen verkiezingsborden te zien. Het referendum is op 6 april.

Inzet is de Wet tot goedkeuring van het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne. Geen Peil haalde met de leus “Redt de Democratie” bijna vierhonderdduizend handtekeningen op en dwong daarmee het referendum af.