Nieuwe strip onthuld op Grote Markt

Er werden donderdagmiddag nieuwe striptekeningen op de Grote Markt onthuld. Dit keer mag striptekenaar Maria van Driel voor enkele maanden haar cartoons over de selfiecultuur tonen.Ondertussen is ze de vijfde cartoonist die door het Centrum Beeldende Kunst werd gevraagd om de verandering van de binnenstad te illustreren op de bouwschutting bij het Groninger Forum.

Cultuurwethouder Paul de Rook gaf een korte speech en loste vervolgens het startschot. Zelf vind hij het werk van Maria een van de leukste tekeningen tot nu toe. ‘Mensen komen naar Groningen om een leuke dag te hebben en dat straalt de striptekening ook uit’, zegt de Rook.

Het is nog onzeker of er in de toekomst nog meer striptekenaars op de Grote Markt komen. Maar zolang er nog een grote bouwput staat, kan je nog wel strips op de muren verwachten.