Verlies Infoversum valt vier ton hoger uit

nieuws

Het stadsbestuur meldt aan de gemeenteraad dat het verlies van het Infoversum vier ton hoger uitvalt. Ze vraagt aan de raad een krediet van 2,9 miljoen euro in plaats van de eerder genoemde 2,5 miljoen.

Het Infoversum ging onlangs failliet. De bezoekersaantallen vielen zwaar tegen: er was gerekend op 260.000 bezoekers per jaar en dat werden er nog geen 50.000. Het theater had moeite met een goede programmering, ook de samenwerking met de universiteit was te rooskleurig ingeschat. De stad had aan het Infoversum een lening van 2,5 miljoen euro verstrekt en het stadsbestuur verwacht dat geld niet terug.

In dat bedrag was niet meegenomen dat het Infoversum ook pacht zou betalen voor de grond, een bedrag van 388.000 euro. De raad wordt nu om een aanvullend krediet gevraagd.

Deel dit artikel:

  1. P.C.J.Muijzert,
   Ik lees uw reactie als volgt : :Zo gaat het straks met HET MONSTRUM en ook met HET FIASCO.
   Ondanks dat er lieden zijn die bij dat laatste een vraagteken plaatsen. Ik respecteer dat, maar een enkeling (nee , ik noem geen naam, ) kan een andere mening niet accepteren en uit zich dan in scheldwoorden. Het tekent de persoon ten volle.

   1. De Provincie zal niet failliet gaan, maar wie is er zo gek om een Rijksweg, die eigendom van de minister is te betalen en voor de risico’s op te draaien. Dit geld tevens voor de N 33 Noord , Zuidbroek naar het Noorden, ook die wordt volledig betaald door de Provincie.De Provincie wordt gedwongen tot projecten met gouden randen.Zelfs bij het monstrum betaald de Provincie dik mede.Idem voor het station.De Provinciale politici hebben in de afgelopen jaren nooit op gelet ! Alles kon, we leefden toch in de gouden tijd ,waar alles kon ? Maar er komen herziene inzichten nu op tafel.
    Beter nu ingrijpen voor het te laat is.Of vinden er zich belangen verstrengelingen af, binnen het Provincie bestuur/Staten ?

   2. De gelden die de provincie besteed aan allerlei zaken heeft ze echter grotendeels van het rijk gekregen vanwege het niet doorgaan van de HSL/Zweeftrein (Langmangelden). Het rijk zegt heel terecht dat verdubbeling van het tweede deel van de N33 niet nodig is. Een snelweg naar een leegloopplek als Delfzijl aanleggen. Hoe bedenk je het.

 1. Marc,
  16 januari 2016 om 11.50
  Mocht HET MONSTRUM ondanks alles toch verrijzen dan zou uw reactie een passend onderwerp zijn om daar op de agenda te plaatsen voor u en de uwen.

 2. Dan moet de minister I&M en RWS die wegen verkopen aan de Provincie Groningen net zoals de Eemshavenweg /N 46 en de N 34 in Drenthe en ook de N 7 die zogenaamd een Rijks weg is maar door Provincie gelden grotendeels te weten 70 % betaald wordt en RWS die de regie voert.
  Trouwens deze gelden zijn geen Landman gelden maar de 3 miljard compensatie voor de Zuiderzeelijn.Waar ik bij geweest ben.Zalm zei s ‘avonds 1 miljard voor Almere en de 2 miljard voor de Noordelijke provincies . Friesland 750 miljoen, Drenthe 180 miljoen en Groningen 1,07 miljard om daar zelf infra structuur voor te doen.De Zuidelijke ring werd opgeschoven na 2020 en toen bood de Provincie aan om voor te financieren maar dat werd een eigen financiering.De heer Hillen als e RWS man heeft ieder genaaid.Lees courant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *