Hillen had dubbel salaris

nieuws

Projectleider Jos Hillen van de Zuidelijke Ringweg diende in de periode van juli 2010 tot juni 2012 twee bazen en ontving daar ook salaris over.

Volgen Chiel Stutterheim van Groningen Airport Eelde werkte Hillen een wisselend aantal uren voor het vliegveld. Over de hoogte van het ontvangen salaris doet hij geen mededeling. Als projectleider van de ringweg ontving Hillen van 2010 tot en met 2014 gemiddeld 350.000 euro per jaar en een onkosten vergoeding van 150 a 180 euro per dag.

Het vliegveld lijdt al jaren verlies en de aandeelhouders, de Stad, Assen, Tynaarlo en de provincies Groningen en Drenthe moeten  dat verlies bijpassen.

Deel dit artikel:

  1. Je kun het die man niet kwalijk gaan nemen, die nam gewoon wat hem is voorgezet. Het is gratis geld, een provincie, of in het geval van de gemeente Groningen, betaald toch wel. Waarom denk je dat er zo veel links volk, stichtingen, bij of voor een gemeente, provincie of landelijk aan het werk zijn, of er voor willen werken in de vorm van consultancy bureautje´s, ICT projecten, enz.enz. Of men haar werk goed doet is niet echt van belang, betaald wordt er toch wel, dit in tegenstelling tot het reguliere bedrijfsleven. Voorbeelde te over, wat te denken van falende ICT projecten, door de grote jongens als Oracle, Centric, IBM, Gemini, accountantskantoren als Deloitte, Ernst&Young, KPMG, enz.enz. Facturen van ter hoogte van tientallen miljoenen en miljoenen kostende en falende ICT systemen werden en worden gewoon betaald. Of provincie´s welke 365 dagen per jaar inhuurkrachten van bijvoorbeeld Yacht aan het werk hebben, dit soort jongens hebben zelfs hun eigen doorkiesnummer, eigen visitekaartjes waar een afdeling van een gemeente of provincie als werkgever op staat vermeld.

    Als je dit soort “verdienmodellen” uit zou gaan bannen, dan vallen tekorten bij gemeenten en rijk in ieder geval een stuk lager uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *