“Gemeente moet projecten woonschepen steunen”

nieuws
foto: Bob de Vries

De gemeente moet zich actiever bemoeien met het stadsgezicht op het water. Dat vinden de Jonge Democraten.

Op de vele grachten, kanalen en havens van Groningen liggen zo’n 400 woonschepen. Het probleem is dat de gemeente zich daar nauwelijks mee bemoeit. Zo worden de veiligheidseisen, zoals de eis dat woonschepen minstens vijf meter uit elkaar liggen, niet nageleefd.

De gemeente heeft al vijf jaar lang het vergeven van nieuwe vergunningen volgens de wachtlijst stopgezet. Er zijn nauwelijks nieuwe projecten ontwikkeld op of rondom het water, aldus de JD. En dat terwijl er veel creatieve plannen voor nieuwe projecten op de Groningse wateren, die de trend kunnen keren. De Jonge Democraten vinden dat deze initiatieven gesteund moeten worden.