Na oudjaar wordt alles nieuw in het A-Kwartier

nieuws
Foto: Clara Kornelis

Cameratoezicht, preventief fouilleren, samenscholingsverboden, dealers, moord op een prostituee, berovingen, vechtpartijen, paaltjes in de weg en een tijdelijke politiepost. Allemaal zaken waar het A-Kwartier de afgelopen jaren mee te maken had.

De paaltjes in de weg verdwenen na verloop van tijd weer en de politiepost had meer ingegooide ruiten dan klanten. Vanaf 1 januari is de prostitutie in deze buurt verboden en moet alles anders worden. Die 1 januari is wat de gemeente betreft 1 januari en dat betekent dat de laatste bezoekers van de dames nog voor de jaarwisseling het pand weer moet hebben verlaten.

Of met het verdwijnen van de prostitutie uit de buurt ook de drugshandel hier gaat verdwijnen is de grote vraag die de komende weken een antwoord krijgt. Gemeente en bewoners hopen dat het A-Kwartier zo gauw mogelijk in zijn geheel een leuke ‘normale’ wijk wordt.