Mannen dumpen kluis in vijver

112
Foto: Sebastiaan Scheffer

Een melding van een oplettende Stadjer heeft zaterdagmorgen geleid tot de aanhouding van twee Groningers. Zij hadden een kluis in het water van de Hamburgervijver gegooid.

De getuige gaf het kenteken van hun auto door aan de politie. Agenten konden het duo van 21 en 27 jaar daarna vlot aanhouden. In hun wagen werden diverse inbrekersgereedschappen aangetroffen. Duikers van de brandweer troffen inderdaad een afgesloten kluis aan in het water.

De politie vermoedt dat de kluis is gestolen. Er is echter nog geen aangifte gedaan. Het gaat om een donkerblauwe kluis van 40 cm breed, 30 cm hoog en 30 cm diep. Er zit een cijferslot op de kluis. De eigenaar van de kluis wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Groningen via het algemene nummer 0900-8844.