Arriva onderzoekt doorrijden trein naar Duitse plaats Weener

nieuws
Foto: Mark de Groot

Vervoerder Arriva onderzoekt momenteel of het mogelijk is de trein die nu tot Nieuweschans rijdt, door te laten rijden tot het Duitse Weener.

Daar vandaan kunnen de passagiers dan met een bus naar Leer, omdat de brug over de Eems begin deze maand werd kapot gevaren.

Volgens een woordvoerder van Arriva is het wel een probleem dat Weener niet is ingericht als eindstation. Er moeten eerst allerlei technische zaken aangepast worden, zoals de seinen.

Het voordeel volgens Arriva is dat reizigers minder lang in de bus hoeven te zitten en mogelijk wordt de reistijd ook nog eens iets korter.

Deel dit artikel:

 1. Het lijkt me een heel goede oplossing. Toen ik op de kaart keek, dacht ik hier ook aan.
  Laten we hopen, dat er voor de technische zaken in Weener snel een oplossing wordt gevonden.
  Laat de realisatie hiervan niet te lang wachten.

 2. Mooi dat Arriva aan het doortrekken tot Weener heeft gedacht. Maar het is een eenvoudig perron zonder faciliteiten. Het bijbehorende stationsgebouw is al lang buiten gebruik. Ik ben internationaal fietsliefhebber, ik heb in (verre) landen zoals Israël mijn fiets in de bagageruimte onderin de autobus meegenomen, waarom Arriva ook niet? Ik ga in februari a.s. tijdelijk in Kreis Aurich werken en aangezien m’n vrouw de auto nodig heeft, moet ik dus vanaf Nieuweschans of Weener fietsen!

 3. Dan kun je beter een fiets stallen bij het verste punt waarmee je nog op tijd met het OV kunt komen en vanaf daar naar je werk heen en weer fietsen. Elke dag met de fiets in de trein en bus is ook geen porum en het kost je een hoop geld..

 4. De trein stopte voordat de brug (opzettelijk) kapot gevaren werd ook gewoon in Weener, dus waarom nu niet? Alle winkels om lekker te kunnen shoppen zijn ook gewoon te vinden in Weener. En als je het over stations hebt, laat die trein dan ook eens een keer gewoon in Bunde stoppen voor de shoppers.

 5. Marc schreef op: 27 december 2015 om 13:20
  Hallo Marc, het is in de bedoeling dat ik in Kreis Aurich blijf overnachten als ik daar ga werken. Na afloop weer terug naar Nieuweschans fietsen en daar de trein naar huis nemen. Bovendien ga ik, als ik mijn auto thuis laat, nooit naar het buitenland zonder mijn fiets en dat al 47 jaar lang. Nog 1½ jaar geleden heb ik in Ierland gefietst.
  Gr van Martin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *