Zernike debatteert zich naar finale: “We zijn zo ontzettend blij”

Het is de debaters van het Zernike College uit Haren zaterdag gelukt om zich te plaatsen voor de finale van het Nederlands Kampioenschap Debatteren.

“We zijn ontzettend blij”, laat Erwin Waijer namens de groep weten. “We zijn op de negende plaats geëindigd en dat was genoeg om door te stromen naar de finale.” De voorronde werd zaterdag gehouden in het Gemeentelijk Gymnasium in Hilversum. Aan de ronde deden veertig scholen mee. “We moesten ons bij de eerste tien plaatsen om een finaleplek te verzilveren, en dat is dus gelukt.”

Afgelopen dinsdag liet de groep weten nog zenuwachtig te zijn over een goede afloop. Al liet docent Tom Drukker van het Zernike toen al weten vertrouwen te hebben. “Ze hebben zich ontzettend goed voorbereid, en ze opereren echt als een team.”

De finale van het NK Debatteren vindt plaats op 23 januari op de Universiteit Utrecht.