“De Chinese Muur, het terracottaleger; het maakt me nog steeds blij”

Twee weken waren ze van huis maar met dubbel zoveel verhalen en ervaringen zijn ze weer teruggekomen: de negentien leerlingen van het CSG Augustinus die onlangs op schoolreis naar China zijn geweest.”

“Het was zo ontzettend geweldig”, zegt leerling Floor Grömmel. “Je hebt het wel eens over de Chinese Muur, of je ziet eens een filmpje op internet, maar dan sta je ineens op die Muur. Dat is zo onwerkelijk en mooi tegelijk.”

Het CSG Augustinus biedt verschillende reizen aan haar leerlingen aan. Zo kan men kiezen voor een stedentrip naar Berlijn of Londen, maar dus ook voor twee weken China. “Ik vond dat ik deze kans moest nemen, zeker ook omdat zo’n kans niet zo vaak voorbij zal komen. En het is dan wel een schoolreis maar je leert ontzettend veel. Je ontdekt de taal, de cultuur, hoe de mensen daar leven, en hoe fascinerend het landschap is.”

Initiator van de reis is docent Derk Ottema. “Als school willen we graag dat leerlingen kennis maken met andere talen en culturen die de wereld rijk is. Dat is met deze reis ontzettend goed gelukt. Ik ben dan ook ontzettend trots op hoe het verlopen is.”

Voor de leerlingen die de reis naar China dit jaar gemist hebben, in 2016 zal volgens Ottema de reis opnieuw aangeboden worden.